Vyhodnotenie fotosúťaže Česko a Slovensko 2020

Vyhodnotenie fotosúťaže Česko a Slovensko 2020

Blog  /  FOTOma.sk / 23.11.2020 / 11:00

Milí priaznivci fotografie,

ďakujeme za vašu účasť vo fotosúťaži Česko a Slovensko 2020. Súťaž vyhlásila spoločnosť PRO.Laika a agentúra CzechTourism Slovensko, a jej cieľom bolo ukázať krásy, známe i neobjavené skvosty našich krajín Slovenska a Česka. Záštitu nad súťažou prevzal veľvyslanec Českej republiky na Slovensku – Jeho Excelencia Tomáš Tuhý.

Súťaž prebiehala od 3.8. do 30.9.2020. Za ten čas ste nám poslali rekordných 3343 fotografií. Ďakujeme za krásne zábery, ktoré nám ukázali ako vidíte Čechy, Moravu, či naše Slovensko, či už z miest, ktoré dobre poznáte, alebo z miest, ktoré ste práve objavili. Našli sme v nich prírodné krásy, zaujímavé pamätihodnosti, známe, ale tiež nedocenené miesta, na ktoré môžeme byť spoločne hrdí. 

Ocenenia


Predstavujeme vám finalistov a víťazov súťaže Česko a Slovensko 2020. Odbornej porote predsedal fotograf, dokumentarista Alan Hyža. Porota bola zložená zo zástupcov agentúry CzechTourism, spoločnosti PRO.Laika, redakcie FOTOma a zástupcov spoločnosti Canon. Na konci článku nájdete všetky fotografie, ktoré postúpili do finále. Z nich sme nakoniec vybrali šesť, ktoré získávajú hodnotné ceny. Výhercom srdečne blahoželáme.


1. miesto: Martin Kučera - Znamenie

Cena: Poukážka v hodnote 500 € na nákup Canon fototechniky v predajni PRO.Laika

 


 

2. miesto: Marek Vízy - Moravské Toskánsko

Cena: Wellness pobyt v Alexandria**** Spa & Wellness Hotel pre 2 osoby na predĺžený víkend s polpenziou



3. miesto: Jakub Zahuranec - Východ mesiaca nad Milojom

Cena: Ubytovanie v Hoteli Kampa - Stará zbrojnice**** (Praha) pre 2 osoby na 2 noci s raňajkami



4. miesto: Peter Filakovský - Praha

Cena: Grafický tablet Wacom Intuos Pro S

 


 

5. miesto: Juraj Danišek - Nočné Tatry

Cena: Batoh Lowepro Campus BP20L

 


 


6. miesto: Radoslav Černický - Rozprávková krajina

Cena: Brašňa Lowepro Streetline SH120
 


Výstava a vernisáž

Našim dobrým zvykom pri predošlích súťažiach bola výstava finálových fotografií spojená s vernisážou. Na nej sa stretli finalisti, výhercovia, partneri, vzácni hostia, a organizátori. V príjemnej atmosfére sme dlho debatovali o čare našej spoločnej vášni - fotografii. Žial, tentokrát sa vernisáž kvôli opatreniam v súvislosti s COVID-19 neuskutoční. Avšak aj napriek nepraznivej situácii sme sa rozhodli výstavu organizovať. Tridsaťjeden finálových fotografií je vystavených v PRO.Laika Gallery Restaurant a čaká na návštevníkov. Akonáhle to situácia a opatrenia dovolia, bude galéria otvorená a výstava sprístupnená verejnosti. Srdečne vás pozývame a tešíme sa na vašu návštevu.

 

Tlač fotografií na výstavu zabezpečila spoločnosť kanovits print. 

 

Odovzdávanie cien

Výhercov budeme kontaktovať a ceny odovzdáme v súlade s aktuálnymi hygienickými opatreniami. Ceny odovzdá veľvyslanec Českej republiky na Slovensku – Jeho Excelencia Tomáš Tuhý,  riaditeľka CzechTourism Slovensko - Mgr. Nora Gill, Ph.D., riaditeľ spoločnosti PRO.Laika - Vladimír Podzimek a zástupca spoločnosti Canon - Ján Smolárik.

 

Organizátor súťaže

 

Spoločnosť, ktorá sa 27 rokov zaoberá aktivitami na poli klasickej a digitálnej fotografie. Predaj a servis fototechniky, online magazín FOTOma.sk, výstavy, diskusie, workshopy, fotovýlety...
Prolaika (www.prolaika.sk)

 

Partner súťaže

 

Agentúra CzechTourism je štátna príspevková organizácia, ktorej zriaďovateľom je Ministerstvo pre miestny rozvoj ČR. Jej základným cieľom je propagácia Českej republiky ako destinácie cestovného ruchu v zahraničí i v Českej republike.
CzechTourism Slovensko (www.kudyznudy.cz)

 

Hlavný sponzor súťaže

 

 

Spoločnosť Canon patrí medzi najväčšie spoločnosti zaoberajúce sa obrazovými technológiami. Už od roku 1936 vyrába fotoaparáty a fotopríslušenstvo najvyšších kvalít. V jeho portfóliu však nájdete aj športovú optiku, tlačiarne a ďalšie technológie súvisiace s obrazom a optikou. 

www.canon.sk

Sponzori súťaže

 

Hotel Alexandria patří akciové společnosti Lázně Luhačovice a.s., která je součástí největší lázeňské skupiny v České republice – Spa & Wellness Nature Resorts.

www.hotelalexandria.cz

 

Jsme silná rodinná firma s 30letou tradicí a zkušenostmi. Přežili jsme všechny krize a vydobyli si špičkové renomé. Ve svém oboru jsme uznávaní a za naši práci jsme získali řadu významných ocenění.

www.sivekhotels.com

 

Všetko čo súvisí s reklamou nájdete u nás pod jednou strechou. Od marketingového poradenstva a grafického návrhu, cez tlač a výrobu, po dodanie a montáž.

www.kanovits.com

 

Tablety od výrobcu Wacom sú skvelým pomocníkom pre prácu v grafických programoch.

www.wacom.com

 

www.lowepro.com

 

Súťaž zastrešuje 

 

Jeho Excelencia Tomáš Tuhý, veľvyslanec Českej republiky v Slovenskej republike

 

Photo by Fredy Martinez on Unsplash a Miroslav Chrobačinský (fotoma.sk)

 

Vyhodnotenie fotosúťaže Česko a Slovensko 2020
5 5 with 1
 
počet hodnotení: 1

Komentáre

Pre pridanie komentára sa musíte prihlásiť...