Večerná ochutnávka Nikonu Z8

Večerná ochutnávka Nikonu Z8

Úplne prvé fotenie s horúcou novinkou. Viac ako príjemne strávený večer.  /  Srnec Karol / 12.05.2023 / 06:00

Deň po oficiálnom predstavení nového Nikonu Z8 sa v Bratislave konala predvádzacia akcia pre novinárov a predajcov. Nám sa podarilo ihneď získať jeden kus na krátky test. Nechal som nabiť batériu a vyrazil do večerného Starého mesta.

Nedávno som testoval objektívy Nikkor Z a mal som k dispozícii Nikon Z9. Z8 je takmer Nikon Z9 s urezaným spodkom. Inak sú si fotoaparáty na 98% totožné. V Nikone Z8 je ale kombinovaný slot na CFExpress + SD karty, Z9 má dva sloty na CFExpress. Z8 prináša, ako novinku, súborový formát HEIF s podporou HDR. Mal som obavu, že Lightroom nebude poznať RAW z tak nového fotoaparátu a tak som fotografoval zároveň aj do HEIF. Zbytočne. Mohol som spracovať RAW a skonvertované JPG sú v g galérii. Pozor sú v plnom rozlíšení 45,4 Mpx.

Ospravedlňujem sa za vyšší šum, ako by ste pri použitých citlivostiach očakávali, ale ak si nastavíte HLG HEIF a budete súčasne snímať do RAW, budú RAW-y podexponované o 2-3 EV. A to som zistil až doma.

 

Som rád, že fotoaparát nemá problémy s flickeringom, aj keď má len elektronickú uzávierku. S mojím Sony som mal cez sochu výrazné tmavé pásy.

A to je zatiaľ všetko, kým fotoaparát podrobnejšie otestujem. Zatiaľ vás pozývam na predvádzaciu akciu v predajni Pro.Laika, ktorá sa uskutoční už v pondelok 22. 5.

 

Cena a dostupnosť Nikon Z8

Nikon Z8 sa začne predávať 25.5.2023. Predobjednať si ho môžete na Prolaika.sk.

Nikon Z8 telo - 4 599 €

Nikon Z8 + Nikkor Z 24-120mm f/4 S - 5 549 €

Večerná ochutnávka Nikonu Z8
0 5 with 0
 
počet hodnotení: 0

Komentáre

Pre pridanie komentára sa musíte prihlásiť...