Samospúšť: Juraj Sedlák

Samospúšť: Juraj Sedlák

Blog  /  Vladimir Kampf / 04.07.2017 / 07:00

Juraj Sedlák najprv študoval za zdravotníka. Neskôr popri novinárskej praxi „pokoril“ žurnalistiku. K fotografovaniu sa dostal popri práci, keď pozeral kolegom – fotoreportérom na prsty.

Juraj Sedlák.

Osud ho zavial do Indonézie, kde sa mu pošťastilo získať štipendium na štúdium fotografie. V súčasnosti žije na ostorve Bali. Venuje sa najmä fotografii, ktorá ho po „menej výživných rokoch“ už dokáže aj uživiť. Vyskúšal si fotografie do kníh, fotografoval pre filmové štáby, školy, rôzne spoločenstvá, rodiny, svadby... Zaujíma ho všetko, kde sú ľudia a ich príbehy.

Otec a mama.

Hlavnou inšpiráciou je pre Juraja syn Lukáš a rodina. Tí už si na to, že ich neúnavne fotografuje naozaj zvykli. Nič iné im nezostalo. Juraj je neúnavný a k fotoaparátom prirastený.

Lukáš.

O svojom vzťahu k fotografii hovorí: "Fotografia mi dala ďalší jazyk... Obrazovú formu reči. Vyjadrujem sa a zachytávam to, čo je teraz a čo sa akoby okamžite stávalo spomienkou a malo pre mňa neopakovateľnú hodnotu."

 


Juraj Sedlák rozpráva o tom, ako sa pozerá na svet.

 

Samospúšť: Juraj Sedlák
5 5 with 2
 
počet hodnotení: 2

Komentáre

  • Lukáš Nagy / 07.07.2017 12:03:11
    rád som si pozrel/prečítal. fotky chalana sú perfektné. páčia sa mi tie od vody a spod konárikov. dávate sem dobrých fotografov, o ktorých som pred tým nepočul - nesledujem fotoscénu, tak možno aj preto. super! budú aj ďalšie podobné?
Pre pridanie komentára sa musíte prihlásiť...