Prvé fotostretko, report

Prvé fotostretko, report

Blog  /  FOTOma.sk / 25.09.2015 / 14:00

16.9.2015 sme sa po prvýkrát stretli s niektorými z vás, nadšených fotografov združených okolo nášho portálu FOTOma, aby sme sa osobne spoznali a porozprávali o tom, ako fotografovať mesto večer a v noci.

Po úvodnej prednáške, radách a tipoch v reštaurácii s galériou PRO.Laika sa hlúčik nadšencov presunul do centra, aby pri našich klasických pamiatkách či dominantách rozložil svoje statívy. Nastaviť expozíciu, skomponovať a spustiť snímanie s dlhým časom závierky... Zvýšiť hodnoty ISO, odcloniť objektív a skúsiť vyfotiť momentku s kratším časom... Výsledky nenechali na seba dlho čakať a karty sa zapĺňali peknými fotografiami.

Podchvíľou sa fotografi rýchlym krokom presúvali na iné stanovište. Po pol až trištvrť hodinke zvuk fotoaparátov ustal. Správny čas na vyváženú večernú fotku trvá iba krátko, kým je v oblohe ešte zvyškové svetlo. Vtedy dosiahneme vyvážene nasvietené dominanty a k nim atraktívnu hlbokú modrastú oblohu.


Samozrejme, nočná fotografia sa dá fotografovať kým je tma, ale už bez modrej oblohy. V redakcii sme vybrali fotografiu, ktorá sa nám najviac páčila a autora sme ocenili knihou mistrovství práce s DSLR.

Knihu Mistrovství práce s DSLR získava Eduard Lovás
Niekoľko záberov na priblíženie atmosféry večerného fotografovania nájdete v našej galérii.

Najviac nás upútala fotografia Michala Lindnera, ten bol ale ako externý redaktor diskvalifikovaný pre získanie ceny. :)

A čo nabudúce? Ešte raz sa vyberieme potme, aby sme sa tentoraz pohrali s umelým svietením, tzv. maľovaním svetlom. Ak sa chcete zapojiť, prihláste sa na najbližšie fotostretko, termín je 15.10.2015. Zídeme sa o 16:30 v PRO.Laika Gallery Restaurant na adrese Palackého 14, Bratislava.

Téma fotostretka: Maľovanie svetlom. Tešíme sa na Vás.
Prihlasujte sa prosím mailom na adresu martin.farkas@prolaika.sk

 

Prvé fotostretko, report
5 5 with 4
 
počet hodnotení: 4

Komentáre

Pre pridanie komentára sa musíte prihlásiť...