Odovzdali sme cenu víťazovi súťaže SLOVAK PRESS PHOTO v kategórii šport

Blog  /  Julo Kotus / 11.01.2013 / 00:00
4. júla 2012 boli v Bratislave v Primaciálnom paláci vyhlásené výsledky prvého ročníka novinárskej fotografickej súťaže SLOVAK PRESS PHOTO. Sme radi, že už aj Slovensko má svoju novinársku fotografickú súťaž a spolu so spoločnosťou Nikon sme ju tiež podporili.
 
 
Výherca súťaže v kategórii šport získal od spoločnosti Nikon a PRO.Laika poukážku na nákup fototechniky Nikon v hodnote 1000€!
 

p. Podzimek (konateľ spol. PRO.Laika) odovzdáva poukážku víťazovi v primaciálnom paláci pri Martinových fotografiách. 
 
Toto ocenenie získal Martin Baumann zo spravodajskej agentúry TASR za sériu fotografií "Strelený bronz, strelecká súťaž". Zachytáva na nej našu strelkyňu Danku Bartekovú v jej úspešnom boji o bronzovú medailu. Séria odráža napätie, obrovské sústredenie aj úprimnú radosť z víťazstva.
 
 
Víťazná séria fotografií "Strelený bronz"
 
Spoločnosť PRO.Laika odovzdala poukážku na nákup sortimentu Nikon fotografovi Martinovi Baumannovi a spoločne sme prekonzultovali možnosti jej využitia. Martin fotografuje na profesionálny fotoaparát Nikon D3 a momentálne sa rozmýšľa nad kúpou druhého fotoaparátu, aby nemusel v teréne meniť objektívy a aby mal pre prípad núdze záložné telo.
 
Ktorý to teda bude?
 
Keďže už má fotoaparát s veľmi rýchlym zaostrovaním a kontinuálnym snímaním, zaujíma sa o možnosť kúpy fotoaparátu s vyšším rozlíšením, prijateľnými rozmermi a váhou. Poukážku využije na kúpu zrkadlovky Nikon D800 alebo D600. Sme radi, že ho pri výbere techniky môžeme sprevádzať a držíme mu palce do ďalšej práce. Martin, veľa úspechov, trpezlivosti a odhodlania a hlavne dobré svetlo a rýchlu spúšť na zachytenie tých dôležitých okamihov!
 
U nás na predajni si Martin prevzal aj diplom od pani Garvoldtovej, riaditeľky SLOVAK PRESS PHOTO
 

SLOVAK PRESS PHOTO

Je slovenským variantom súťaže WORLD PRESS PHOTO a má za úlohu pozdvihnúť úroveň slovenskej fotografie a stimulovať jej ďalší rozvoj, konfrontovať slovenskú novinársku fotografiu s tvorbou najlepších svetových fotoreportérov a zamerať sa na témy, ktoré sú spoločensky závažné a naliehavé.
 
SLOVAK PRESS PHOTO umožňuje prezentovať sa aj mladým fotografom a fotografiám, ktoré v dnešných médiách, napriek svojim kvalitám, nenachádzajú uplatnenie.
 
Výstava víťazných fotografií:
Primaciálny palác v Bratislave.
 Otváracie hodiny pre verejnosť:
5. až 28. októbra 2012, denne od 10.00 do 18.00 hod

Galéria k článku


Odovzdali sme cenu víťazovi súťaže SLOVAK PRESS PHOTO v kategórii šport
0 5 with 0
 
počet hodnotení: 0

Komentáre

Pre pridanie komentára sa musíte prihlásiť...