VIDEO: Ako prebiehal workshop Canon Cinema

VIDEO: Ako prebiehal workshop Canon Cinema

PRO.laika v spolupráci so značkou Canon pripravili pre záujemcov workshop natáčania reklamy.  /  Peter Ľahký / 26.04.2023 / 14:00

PRO.laika v spolupráci so značkou Canon uskutočnila dňa 22.4.2023 workshop so zameraním na videotvorbu profesionálnou hybridnou kamerou Canon EOS R5 C a ďalšími produktami z radu Cinema EOS.

Na workshope sme sa venovali natáčaniu hranej scénky v profesionálnej reklame. Doobedie bolo venované teoretickej príprave a technickej prednáške. Po chutnom obede sme sa pustili do natáčania a záver patril postprodukcií a grejdingu natočeného materálu.

Pracovali sme s kamerou Canon EOR R5 C a pevnými kinematickými objektívmi Canon Sumire. Okrem nich však boli k dispozícií aj iné Canon RF a EF objektívy, kamery Canon C300 a Canon R3. Scéna bola svietená svetlami značky Nanlite a Nanlux. 

Do procesu boli zapojení profesionálny herci aj samotný účastnici, ktorí si priamo vyskúšali stáť za kamerou, švenkovať, ostriť na profesionálny monitor. Množstvo teoretických informácií aj praktických skúsenosti, ktoré účastníci počas workshopu získali v nich zanechali pozitívny dojem o ktorý sa s nami podelili v dotazníku. Pár citácií nájdete na konci článku.

Ako vždy sme pre Vás pripravili krátke video v ktorom môžete vidieť priebeh a atmosféru na workshope.


Pár reakcií účastníkov workshopu:

"Veľmi príjemný, skúsený personál ľudí ktorí vedeli zodpovedať na akúkoľvek otázku. Bolo to veľmi príjemné a miestami zábavné. Veľmi pozitívne hodnotím tento workshop. Chlapci a dievčatá z Filmarina.sk boli super a vedeli vždy pomôcť, keď to bolo treba. Teoretické a praktické časti boli dobre vyvážené, nešlo sa príliš do hĺbky, nerozprávalo sa príliš veľa o jednotlivých témach, výklad a informácie boli správne vyvážené. Sám som si domov priniesol veľa poznámok ktoré som už dnes aplikoval v práci do svojej tvorby."

"Príjemné prostredie, šikovní a milí lektori. Teoretická časť bola výstižne podaná. V praktickej časti bola pekne znázornená náročná práca kameramana."

"Profesionalita prednášajúceho, ľudia ktorí naozaj pracujú s videom, možnosť si vyskúšať množstvo techniky od Canonu."

VIDEO: Ako prebiehal workshop Canon Cinema
0 5 with 0
 
počet hodnotení: 0

Komentáre

Pre pridanie komentára sa musíte prihlásiť...