Nová Sigma 24mm f/1.4 DG HSM ART ?

Blog  /  Martin Farkaš / 20.08.2013 / 00:00

Na internete sa postupne objavujú rôzne nepodložené informácie o tom, aké novinky výrobcovia fototechniky pripravujú. Niektoré „novinky“ sú zaujímavé viac, niektoré menej, no stále sa informácie o nich pohybujú vo sfére špekulácií.

 

Informácia o tom, že dlhoročný výrobca objektívov Sigma plánuje uviesť na trh ďalší objektív s pevnou ohniskovou vzdialenosťou, je ale vcelku uveriteľná. Sigma totiž minulý rok predstavila na veľtrhu Photokina 2012 dnes už veľmi populárny objektív Sigma 35mm f/1.4 DG HSM ART. Objektív je po všetkých stránkach zaujímavý a svojim optickým výkonom strčí do vrecka aj profesionálne objektívy od Canonu či Nikonu. Niet preto divu, že si rýchlo získal veľkú priazeň a dnes tento objektív nosí vo svojom batohu mnoho fotografov.

 

 

A práve kvôli tomu ma oslovila táto informácia, že Sigma na Photokine 2014 (možno) predstaví objektív z rovnakej triedy ako je Sigma 35mm f/1.4, teda s prívlastkom ART. Čo by potešilo mňa a určite aj ostatných, je priaznivá cena, ako je aj pri aktuálnom objektíve, teda menej ako 800€.

 

Či bude nový objektív predstavený, alebo aká bude jeho cena sa môžeme len dohadovať. Jedno je však isté. Sigma sa vybrala dobrým smerom a začala ponúkať fotografom naozaj kvalitné vybavenie. Teraz už stačí v tomto trende iba pokračovať a ponúknuť fotografom to, čo im chýba.

Nová Sigma 24mm f/1.4 DG HSM ART ?
0 5 with 0
 
počet hodnotení: 0

Komentáre

Pre pridanie komentára sa musíte prihlásiť...