Netradičné fotenie pre Lamborghini

Netradičné fotenie pre Lamborghini

Kunal Kelker: Nezastaviteľný aj počas pandémie  /  Ivan Malárik / 07.12.2020 / 11:35

Fotograf a tvorca Kunal Kelkar sa počas korona pandémie len tak nevzdáva.  Jeho sny nafotiť tie najkrajšie fotky super-športového SUV Coupé Lamborghini Urus sa začiatkom roka s príchodom pandémie veľmi rýchlo rozplynuli.  Na pobreží Amalfi v Taliansku zavládol tvrdý lockdown a tvorcovi neostávalo nič iné len vymýšľať ako vyriešiť túto situáciu. 

Nápad za milión! 

Prvý pokus s modelom Lamborghini Huracán, fotenom na mokrom bežeckom páse vyvolal na sociálnych sietiach obrovský záujem. Záujem mal taký dosah, že Kelkara oslovilo zastúpenie značky Lamborghini India.  Automobilka zaslala Kelkarovi zberateľský model SUV Urus v mierke 1:18, ktorý mohol použiť na akejkoľvek fotografii, ktorú chce vytvoriť.

Kelkar spoločne s priateľkou prišli na myšlienku použiť bazén ako náhradu mora, zopár kameňov a dobrý úhol fotoaparátu a voilà vzniknú profesionálne automotive fotografie. Pre dokonalý efeket na fotkách z vody smerom na pevninu bolo potrebné Fujifilm X-T3 ponoriť.  Použili plastový obal v ktorom bol fotoaparát položený. Obal ako podvodné púzdro bolo dostatočne ponorené a zároveň dodávalo potrebnú vzdialenosť objektívu od vody, aby bolo možné zachytiť štruktúru vĺn.

Použitá bola stredne veľká skala, šplechoty vody, niekoľko zložených obrázkov v postprocese a majestátny Urus na kamennom útese tesne nad morom je na svete.

Druhá fotografia, ktorú Kelkar vytvoril má evokovať, akoby bol Urus zaparkovaný niekde na pláži pri vode. Hrubý piesok, jeden veľký plochý kameň a niekoľko malých kameňov na okraji bazéna napodobnili pobrežie. Dobre umiestnený fotoaparát aby Urus vyzeral ako v životnej veľkosti.

Fujifilm X-T3 dokonale sedel v obrátenom akrylovom kryte, čo nám umožnilo získať vynikajúce medzistupňové obrázky vody,“ hovorí Kelkar.

 

Viac informácií o Kelkarovej tvorbe nájdete na webe: www.theautofocus.com/

Netradičné fotenie pre Lamborghini
0 5 with 0
 
počet hodnotení: 0

Komentáre

Pre pridanie komentára sa musíte prihlásiť...