Blesky » HSS a viac bleskov

  • Jožo Petrovič / 10.02.2017 08:43:53
    Ahojte, chcem si kupit externy blesk Pixel X800N na nikon, ale moja otazka zrejme nieje viazana na tento typ, tyka sa vsetkych bleskov ktore maju HSS. Chcem scenu nasvietit viacerymi bleskami, a potrebujem kratky cas, teda HSS. Ak pouzijem jeden blesk v mode HSS, mozem: 1. v slave mode spolu s nim odpalit ine blesky, ktore nemaju HSS (najlacnejsia variant) 2. v slave mode spolu s nim odpalit ine blesky, ale musia mat HSS (netusim ako) 3. mozem pouzit ine blesky iba take ktore maju HSS, a odpalujem ich kazdy cez vlastny prijimac (najdrahsia varianta) K tomu druha podotazka - chcel by som radsej kupit externe blesky Pixel X800N , a vyhnut sa kupe vykonneho baterioveho zableskoveho svetla (napr. photon europe hd600). Myslite ze by to mohlo fungovat?
  • Julo Kotus / 22.02.2017 14:26:52
    S Pixelom nemám žiadne skúsenosti, ale bežne som odpaľoval tri blesky Nikon v HSS pomocou jedného odpaľovača SU-800. Ten ale nie je rádiový ale IR, čo môže byť nevýhodou za ostrého slnečného svetla alebo na väčšie vzdialenosti. Určite sa pri vyšších rýchlostiach ako je Xsynchro spolu neodpália blesky, ktoré majú HSS spolu s tými, ktoré nemajú. Ak je odpaľovač na blesky s HSS, potom by mal odpáliť aj viacero bleskov, ktoré sú s nim kompatibilné. Ide o to, či majú prijímač vstavaný v sebe a potom je to lacné, alebo musíte dať pod každý blesk osobitne prijímač a potom je to drahšie.
  • Michal Petrovic / 23.03.2017 15:38:15
    blesky ktoré nemajú hss sa ti na fotke neprejavia...nestihnú.... to isté platí o slave móde... ak chceš páliť viac bleskov cez hss treba mať každý z tých bleskov s prímačom(ideálne ak každý ten blesk má prímač v tele ďalšia vec...treba si uvedomiť že blesk sa pri HSS nechová ako blesk ale ako trvalé svetlo (velmi vela mikrozábleskov) a teda expozíciu pri hss ovplyvňuje aj čas (pri bežnom režime čas neovplyvní expozíciu) pixel x800n je super exterňák ale nikdy nenahradí batériový záblesk....čiže ak sa má jednať o fotenie v lete na slnku a prepálenie slnka bleskom.... treba batériový záblesk.... pixel x800n má zabudovaný prímač v sebe.. tj stačí hss odpalovač... PS: ešte jedna vec... už je na svete pixel x900c a taktiež n (do predaja by mal dôjsť čoskoro výhod aje to že vie byť aj na batérie ale tie sa dajú nahradiť akumulátorom (podstatne znižuje čas recyklácie blesku) dobíjanie je násobne rýchlejšie...a taktiež by mal mať pilotné svetlo ako ho mal ich predchodca pixel mago (na pixel x800n/c pilotné svetlo totiž nieje)
Pre pridanie príspevku sa musíte prihlásiť...