Objektívy » reverzný objektív viltrox 25mm air, manual focus a z 50I

• Branislav . / 15.01.2026 22:10:38
    mám problém keď dám reverzne objektív 25mm air viltrox tak sa mi resetne manuálne zaostrovanie a dáva mi to zvetsenie iba 1:1 clonu mám poriešenú stačí dať v nastaveniach lock aperture a odpojiť objektív pri zapnutom fotoaparáte ale to ostrenie je pre mna záhada a AI povedalo že to proste nepôjde ale sa mi zdá že som niekde na fóre čítal niečo ohľadom ostrenia a zapamätanie si ostrenia a mám obavu že jedinou možnosťou bude novoflex
  • Srnec Karol / 16.01.2026 11:39:10
    Je to AF objektiv s elektronickym prenosom manualneho zaostrovania. Prstenec MF zjavne nefunguje bez napajania a po zlozeni objekzivu z fotaku sa nastavi nejaka zakladna zaostrovacia vzdialenost. Kup si nejaky lacny MF objektiv s mechanickym prenosom zaostrovania.
  • Srnec Karol / 16.01.2026 11:39:10
    Je to AF objektiv s elektronickym prenosom manualneho zaostrovania. Prstenec MF zjavne nefunguje bez napajania a po zlozeni objekzivu z fotaku sa nastavi nejaka zakladna zaostrovacia vzdialenost. Kup si nejaky lacny MF objektiv s mechanickym prenosom zaostrovania.
    Branislav . / 16.01.2026 14:10:28
    ďakujem za odpoveď možností je viac ako manuálny na Z mount napr 7artisan alebo na F mount popr. viltrox, nikon AF Z cez novoflex krúžky s káblom alebo astrhori 25mm f/2.8 2-5x ultra macro popr laowa ultra macro rozdielne ceny a použitie no a neviem sa rozhodnúť mám rád prácu s revezným objektívom a tiež nechcem do toho moc investovať. babo raď
Pre pridanie príspevku sa musíte prihlásiť...