PODCAST s Václavom Macekom

PODCAST s Václavom Macekom

Pre ľudí ktorých fotografia naozaj zaujíma  /  Vladimir Kampf / 15.08.2020 / 16:00

30. ročník Mesiaca fotografie tento rok začne slávnostne 2. novembra a bude až do konca mesiaca. Každý ročník je niečím výnimočný. Tento poznačil nedostatok peňazí. Príčinou nebola korona. Vyhovoriť by sa na ňu síce dalo, ale: „Zbabrali sme termín na získanie prostriedkov,“ priznáva riaditeľ podujatia Václav Macek.

„Tridsať rokov sme na kultúr nej scéne vďaka môjmu princípu: neskáčeme vysoko. Keď sme sa vlani v septembri ocitli v situácii, že sme zbabrali žiadosť na Fond na podporu umenia a bolo jasné, že sme sa dostali do absolútne krízovej situácie, nakoniec sme to všetko po siedmich mesiacoch dokázali tak utriasť, že sme financie získali. Mesiac bude len skromnejší. Nebude 30 výstav, ale iba 20. Myslím, že udržanie kontinuity je dôležitejšie ako festival neurobiť vôbec,“ hovorí spokojný riaditeľ.

Ťahákmi tohto ročníka budú španielska fotografka Isabel Muñoz, pražská skupina 400ASA a brazílčan Vik Muniz.

Isabel Muñoz.

Pražskú skupinu 400 ASA založili: Martin Wágner, Jan Mihaliček, Karel Cudlín, Tomki Němec, Jan Dobrovský, Alžběta, Jungrová a Antonín Kratochvíl.

Autoportrét. Vik Muniz.

„Našou špecializáciou je stredná a východná Európa. Budeme mať skvelú prezentáciu s názvom Fotoblog, výstavu kníh vydaných od roku 1920 do roku 2000. Premiéru mala minulý rok v Krakove, teraz je v Olomouci. Je to výstava pre ľudí, ktorých naozaj zaujíma fotografia,“ vysvetľuje Macek.

Vácav Macek nám o bratislavskom Mesiaci fotografie a jeho prienikoch s Festivalom La Gacilly-Baden Photo porozprával v mestečku pod rakúskou metropolou viac v podcaste.

PODCAST s Václavom Macekom
0 5 with 0
 
počet hodnotení: 0

Komentáre

Pre pridanie komentára sa musíte prihlásiť...