Objavovanie veľkého sveta malými autami

Objavovanie veľkého sveta malými autami

Blog  /  Marek Ševc / 24.06.2016 / 07:00

Keď pred siedmimi rokmi dostala švajčiarska fotografka Kim Leuenbergerová od jej rodičov malý model Volkswagenu Bus, ihneď sa do neho zamilovala a vystavila si ho na poličku. Jednu slnečnú sobotu dostala nápad. Zobrala si model a začala ho fotografovať v záhrade na tráve, pričom sa snažila vytvoriť z fotografií príbeh. Po zdieľaní medzi priateľmi mali tieto fotografie taký úspech ,že sa ihneď rozhodla začať pracovať na celej sérii s touto tematikou.

Začala rozširovať svoju zbierku malých automobilov a túto vášeň spojila spolu s vášňou pre cestovanie. Podľa slov Kim – „Fotografie malých modelov sa stalo mojím únikom z reality. Vždy to pre mňa bol a je neopísateľný pocit šťastia keď sa mi podarí zachytiť presne taký moment, ako som si v myšlienkach predstavovala.“

Pre Kim má každé z týchto autíčiek svoju vlastnú osobnosť, tvár a každé je niečím jedinečné. „Proces vytvárania tejto série je mojou vlastnou terapiou a mojím vlastným svetom. Vraciam sa do detských čias, v ktorých bolo všetko jednoduché a krásne.“

Tento moment a emócie chce Kim zdieľať so všetkými a preto ju poháňa dopredu pochvala od ľudí a taktiež pocit, že niekomu svojimi fotografiami zlepšila deň alebo vyčarovala úsmev na tvári.

Kim pri fotografovaní použila fotoaparát Canon EOS 5D mark III a objektív Canon EF 24-70mm f/2.8L USM. Ako svoj vyjadrovací prostriedok použila hĺbku ostrosti, odrazy vo vode a prostredie z miest, ktoré navštívila.

zdroj: borepanda, kimleuenberger

Objavovanie veľkého sveta malými autami
5 5 with 3
 
počet hodnotení: 3

Komentáre

Pre pridanie komentára sa musíte prihlásiť...