Nový ročník Nikon Photo Contest 2022-23

Nový ročník Nikon Photo Contest 2022-23

Blog  /  Tlačová Správa / 08.11.2022 / 12:10

Amsterdam, Holandsko, 21. októbra: Spoločnosť Nikon s potešením oznamuje, že 39. ročník súťaže Nikon Photo Contest prijíma súťažné príspevky od 27. októbra 2022 6:00 SEČ do 13. februára 2023 o 6:00 SEČ.

Podobne ako pri predchádzajúcich ročníkoch, aj do ročníka súťaže 2022/2023 sa môžu účastníci zapojiť so statickými aj videografickými snímkami. Témou fotografickej súťaže je „Beloved“ (Milovaný). Spoločnosť Nikon hľadá snímky, ktoré vyjadrujú priority jednotlivcov z rôznych uhlov pohľadu v kategóriách Single Photo (Jednotlivá fotografia) alebo Photo Story (Fotografický príbeh, resp. séria 2-5 fotografií).

Téma videografickej súťaže je „Next Steps“ (Ďalšie kroky). Príspevky do kategórií Short Film (Krátky film) a Super Short Film (Super krátky film) by mali vyjadrovať budúci rast a vývoj sveta.

Tohtoročnú porotu bude viesť Sarah Leen, prvá riaditeľka pre fotografiu pre časopisy National Geographic a National Geographic Partners. V roku 2020 založila Sarah združenie Visual Thinking Collective (Združenie vizuálneho myslenia), komunitu redaktoriek, učiteliek a kurátoriek, ktoré sa špecializuje na vytváranie a riadenie vizuálne riadených projektov. 

 

Pri príležitosti svojho vymenovania za hlavnú porotkyňu Sarah hovorí:

„Mojou nádejou v súťaži Nikon Photo Contest je zhromaždiť príbehy, ktoré reprezentujú náš dnešný svet. Po troch rokoch izolácie a strachu z pandémie ochorenia COVID-19 sme si zvykli na nový spôsob života. Teraz máme nové príležitosti a nové šance. Zamyslite sa teda nad svojím svetom a nad tým, čo ste videli, že sa zmenilo a rástlo a teraz to vnímate ako nové príležitosti. Naozaj sa teším na práce, ktoré prichádzajú z celého sveta. V tejto súťaži máme príležitosť ukázať, kde sme dnes a porozprávať naše príbehy, porozprávať svoje osobné príbehy.“

Súťaž Nikon Photo Contest sa konala prvýkrát v roku 1969 a v súčasnosti je najväčšou medzinárodnou fotografickou súťažou na svete. Jej cieľom je obohacovať kultúru fotografovania tým, že profesionálnym a amatérskym fotografom na celom svete poskytuje príležitosť vyjadriť sa a komunikovať spolu. V predchádzajúcom ročníku súťažilo 26 000 účastníkov zo 150 krajín a oblastí po celom svete, ktorí predložili spolu viac ako 65 000 fotografií.

Do súťaže sa môžu zapojiť profesionálni i amatérski fotografi, bez ohľadu na vek, pohlavie alebo národnosť. Ďalšie podrobnosti o kategóriách súťaže, ako aj informácie o tom, ako sa prihlásiť, nájdete na webovej stránke súťaže Nikon Photo Contest. Oznámenie víťazov sa čakáva v júli 2023.

Nový ročník Nikon Photo Contest 2022-23
0 5 with 0
 
počet hodnotení: 0

Komentáre

Pre pridanie komentára sa musíte prihlásiť...