Nové Nivy s Fujifilm Fujinon XF 8mm f/3.5 R WR

Nové Nivy s Fujifilm Fujinon XF 8mm f/3.5 R WR

S najširokouhlejším prime objektívom od Fujifilm na fotoprechádzke v novej štvrti.  /  Srnec Karol / 30.06.2023 / 06:00

Za horúca vám tu servírujem prvé fotografie z nového objektívu Fujifilm Fujinon XF 8mm f/3.5 R WR. Uhlom záberu je to ekvivalent plnoformátového objektívu 12 mm. Je to tak najširokouhlejší prime objektív Fujinon pre APS-C fotoaparáty radu X. Môže sa pochváliť pozorovacím uhlom 121 stupňov diagonálne a 112 stupňov horizontálne. Svetelnosť f/3,5 nie je nijako ohromujúca, ale vďaka nej je objektív kompaktný a ľahký (215 g). Je to objektív na cesty a výlety, uplatní sa predovšetkým pri fotografovaní architektúry a krajiny. Tam lepšiu svetelnosť nepotrebujete, pri týchto žánroch budete na objektíve používať clony od f/7,1 vyššie, aby ste dosiahli veľkú hĺbku ostrosti.

 

Fujifilm Fujinon XF 8mm f/3.5 R WR na Fujifilm X-S20.

 

 

 

 

Poteší možnosť použitia 62 mm filtrov a poctivý prstenec nastavenia clony. Tubus objektívu je utesnený na 10 miestach, aby sa dosiahla odolnosť voči prachu a poveternostným vplyvom a schopnosť prevádzky pri teplotách až -10 °C. Predný prvok šošovky je aplikovaný s fluórovou vrstvou, ktorá odpudzuje vodu a ponúka ochranu pred nečistotami.

Nové Nivy s Fujifilmu X-S20 a Fujinon XF 8mm f/3.5 R WR

Ja som sa s objektívom hneď vybral fotografovať architektúru. Vybral som si nové Nivy (Sky park a Twin City), ktoré sú veľmi fotogenické. Moderná architektúra tomuto novému objektívu vyslovene sadne. Vďaka veľkému uhlu záberu viete komponovať tak, aby ste nemali na budových padajúce línie (keystone efekt). Zároveň ale, keď chcete, viete zvýrazniť perspektívu a majestátnosť výškových budov.

 

Viac fotografii nasnímaných týmto objektívom nájdete v pripravovanej recenzii Fujifilmu X-S20.

 

Fujifilm Fujinon XF 8mm f/3.5 R WR v ponuke obchodu Pro.Laika.

Nové Nivy s Fujifilm Fujinon XF 8mm f/3.5 R WR
0 5 with 0
 
počet hodnotení: 0

Komentáre

Pre pridanie komentára sa musíte prihlásiť...