Nikon uvádza nový objektív 1 Nikkor 32mm f1,2

Blog  /  Tlačová Správa / 14.05.2013 / 00:00
Amsterdam, Holandsko, 14. mája 2013          
Spoločnosť Nikon dnes uvádza na trh supersvetelný objektív 1 NIKKOR 32 mm f/1,2 a prináša do systému Nikon 1 možnosť snímať portrétové fotografie s malou hĺbkou ostrosti.
 
Tento pôsobivý objektív formátu CX s ohniskovou vzdialenosťou ideálnou pre portréty a kompaktnou konštrukciou ponúka vynikajúcu kvalitu snímky. Na svete neexistuje veľa svetelnejších objektívov a tento je prvý ohlásený objektív radu 1 NIKKOR so svetelnosťou f/1,2.
 
Či už ste v interiéri alebo využívate prirodzené svetlo vonku, tento objektív vám umožní získať také očarujúce portréty, že sa budete chcieť na okamih zastaviť a pozrieť sa znova. Pri snímaní prirodzených snímok alebo aranžovaných kompozícií môžete dokonale zaostriť na snímaný objekt a získať jemné rozostrenie pozadia (bokeh) a snímať ostré zábery a videosekvencie aj pri slabom svetle.
 
 
Jordi Brinkman, produktový manažér oddelenia kompaktných systémových fotoaparátov Nikon 1 spoločnosti Nikon Europe, hovorí: „Vďaka clone f/1,2 ide o veľmi svetelný objektív. Je ideálny pre majiteľov fotoaparátov Nikon 1, ktorí chcú preskúmavať tvorivé výhody skutočne svetelného objektívu, ako napríklad malá hĺbka ostrosti, a poskytuje profesionálnym fotografom portrétov vynikajúce prenosné riešenie.“ Pokračuje: „Spoločnosť Nikon je rozhodnutá vyvíjať objektívy, ktoré čo najlepšie využívajú systém Nikon 1, a sme nadšení potenciálom tohto nového vlajkového objektívu.“
 
Zázračné výsledky
Tento nový objektív 1 NIKKOR ponúka aj cez extrémne vysokú svetelnosť nezvyčajne kompaktné rozmery. Vďaka tomu ide o vynikajúci portrétny objektív. Ohnisková vzdialenosť 32 mm je ekvivalentná približne 85 mm pri 35-mm kinofilmovom formáte – ide o klasickú portrétovú vzdialenosť, ktorá umožňuje snímať blízke zábery hlavy a ramien s extrémnymi detailmi. Mimoriadne vysoká svetelnosť f/1,2 umožňuje dosiahnuť jemný bokeh, vďaka ktorému môžete nádherným spôsobom zvýrazňovať objekty, a predstavuje jasnú výhodu v situáciách so slabým svetlom. Tento objektív je ideálny pre všetky situácie od prirodzených snímok až po aranžované fotografie a umožní vždy zachytiť tie najlepšie portréty.
 


Optická výnimočnosť
Objektív obsahuje deväť prvkov v siedmich skupinách a ponúka výnimočnú kvalitu snímky. Okrúhly otvor clony so siedmimi lamelami zaisťuje nádherne mäkký bokeh. Ide tiež o prvý objektív 1 NIKKOR, ktorý je vybavený antireflexnou vrstvou Nano Crystal Coat od spoločnosti Nikon umožňujúcou výrazne minimalizovať reflexy a závoj aj v situáciách s protisvetlom. Špeciálny ultrazvukový zaostrovací motor (SWM) umožňuje dosiahnuť plynulé a presné automatické zaostrovanie a pomáha zaistiť tichý záznam videosekvencií. Používateľov, ktorí radi fotografujú s manuálnym ovládaním, zaujme, že ide o prvý objektív 1 NIKKOR vybavený zaostrovacím krúžkom, ktorý umožní ovládať zaostrenie pri pohľade do hľadáčika alebo na monitor fotoaparátu.
 
 
Portréty z akéhokoľvek miesta
Tento objektív je medzi objektívmi s tak veľkou svetelnosťou prekvapivo kompaktný a je vybavený vysoko kvalitnou kovovou konštrukciou tela. Vďaka tomu predstavuje úžasné doplnenie systému Nikon 1. Objektív sa dodáva v striebornom vyhotovení s vysokým leskom a čiernom vyhotovení so stredným leskom. Pri spojení s malými rozmermi fotoaparátov Nikon 1 umožňuje zachytiť vysoko kvalitné portréty z akéhokoľvek miesta.
Tento objektív sa dodáva s prednou krytkou a bajonetovou slnečnou clonou HB-N107, ktorá pomáha znížiť mieru vnikania bočného svetla do objektívu a tým minimalizuje výskyt závoja. Vďaka tomu môžete získať fotografie s lepším kontrastom a sýtosťou farieb. Voliteľné príslušenstvo zahŕňa mäkké puzdro na objektív CL-N101.
 
 
Rad 1 NIKKOR
Objektívy 1 NIKKOR zachytávajú život s výnimočnou ostrosťou. Spoločne s prenosnosťou, výkonom a rýchlosťou fotoaparátov Nikon 1 umožňujú malé rozmery objektívov 1 NIKKOR skutočne odlíšiť systém Nikon 1 od iných produktov. Tieto objektívy sú navrhnuté pre používateľov s aktívnym životným štýlom. Neustále sa rozrastajúci rad momentálne zahŕňa deväť objektívov a pokrýva široký rozsah scén. Všetky objektívy sú optimalizované pre záznam videosekvencií. Bajonetový adaptér FT1 umožňuje majiteľom fotoaparátov Nikon 1 použiť objektívy NIKKOR s bajonetom typu F.
 
Viac informácií o ocenených produktoch spoločnosti Nikon nájdete na stránkach: www.nikon.sk

Galéria k článku


Nikon uvádza nový objektív 1 Nikkor 32mm f1,2
0 5 with 0
 
počet hodnotení: 0

Komentáre

Pre pridanie komentára sa musíte prihlásiť...