Natalia Mindru. Fotografka intímnych príbehov mileneckých párov

Natalia Mindru. Fotografka intímnych príbehov mileneckých párov

Blog  /  Michaela Bimanová / 24.03.2016 / 10:40

„Vždy som cítila, že láska a náklonnosť sú pre mňa nesmierne dôležité. Toto je moja pocta letmým bozkom, ukrytým tajomstvám a nevypovedaným slovám zdieľaným medzi milencami v metropole, ktorá neostáva nemenná, a tak ich je možné len ťažko bežne zachytiť", hovorí fotografka o svojej sérii portrétov.

Fotografka z Bukurešti Natalia Mindru na svojich fotografiách zachytáva intímne mestské milostné príbehy párov v ich prirodzenom prostredí – u nich doma. Séria fotografii je sondou do prirodzenej príťažlivosti medzi dvoma ľuďmi.

Naturálne zobrazenie lásky vás vtiahne do deja tak, až sa miestami cítite ako voyer, ktorý pozoruje milencov cez kľúčovú dierku. Kým fotografka prezieravo komponuje svoje výpovede, dvojice žijú svojim vlastným životom plným zvádzania, hier a nežných objatí.

Predtým, ako príde pár fotografovať nevie o ňom takmer nič. Základná komunikácia prebehne len prostredníctvom sociálnych médií, vďaka čomu na každé stretnutie ide bez predsudkov a očakávaní.

Nikoho nepresviedča, aby bol súčasťou jej projektu. Jej zámerom je fotografovať ľudí, ktorí chcú byť fotografovaní. Pri fotení chce, aby sa v jej prítomnosti cítili účastníci pohodlne a uvoľnene.

Fotografické stretnutia trvajú približne 2 hodiny, počas ktorých si spoločne dajú drink, rozprávajú sa a spoznávajú. Objekty si často ani neuvedomujú, že sú fotografované.

Fotografka hovorí, že šťastie je niečo, čo môže byť zapnuté v našom mozgu. Ona sa cíti ako spínač šťastia pre páry, ktoré počas fotografovania prechádzajú svojim vlastným procesom spoznávania sa.

„Zrejme je to preto, že pri fotení sú v tichosti a zdieľajú svoje pocity, vďaka čomu pociťujú viac svoju zraniteľnosť vo svete, ktorý sa im odhaľuje." Ako sami hovoria, tento spôsob fotografovania je pre nich niečo ako terapia - cesta k sebe samotným.

Projekt Urban Love Stories začala realizovať pred rokom. Cieľom projektu bolo ukázať, že láska je tu pre všetkých. Láska neposudzuje a neakceptuje žiadnu farbu pleti, ani náboženstvo či sexuálnu orientáciu. V tomto projekte je dôležitá idea rôznorodosti.

Pre demonštráciu tejto idey sa rozhodla cestovať a fotografovať páry vo Francúzsku, Nemecku, Belgicku, Španielsku, Taliansku, Maďarsku, Británii, Holandsku a Portugalsku a je otvorená aj ďalším destináciám.

Týmto vyzýva páry, aby sa zapojili do jej projektu a pomohli jej rozšíriť portfólio zamilovaných príbehov.

Zaujala vás táto myšlienka?

Kontakt na autorku a viac info nájdete tu.

Natalia Mindru. Fotografka intímnych príbehov mileneckých párov
4.66667 5 with 3
 
počet hodnotení: 3

Komentáre

Pre pridanie komentára sa musíte prihlásiť...