Krásne hororové dámy

Krásne hororové dámy

Na stretnutí s mexickými smrtkami šľahali blesky  /  Vladimir Kampf / 31.10.2021 / 20:10

Keby nebolo zabijáckeho kovidu, pre ktorý skapala kopa spoločenských udalostí, vyrazili by takto vymódené na halloweensky sabat. Smolenický zámok by bol ich.

Ich tohtoročné stretnutie sa scvrklo na privátnu party. Dvere domu pre ňu otvorila influencerka Petronela Burianová, ktorá sa zbláznila do pečenia. Jej produkcia je slávna ako Kvásky jednej plavovlásky. Keď sa Petronela do niečoho pustí, tak to musí byť perfektné a perfektná práca potrebuje perfektný záznam.

Dámy si na halloweenskej „fasáde“ vždy dali záležať. Tento raz ich maľovali dve profesionálky a ja som mal tú česť fotografovať ich vizáž, zmenenú na nepoznanie.

Prišiel som s nápadom, že tým hrôzam strčím jeden blesk zospodu, aby som dosiahol hrozivý svetelný efekt, a hotovo. Jasné bolo aj tmavé čierne pozadie. Budu príšerné, aj keby neboli pomaľované a nahodené. Ale, keď som tie strašné dámy videl v plnej kráse vedel som, že tvrdé nasvietenie zospodu by ich „kráse“ nepomohlo. Boli naozaj nádherné. Chcelo to poctivé rozloženie svetla na portréty troch štvrtín ich tiel. Tmavé čierne pozadie som nechal.

V tomto prípade čierne pozadie sadlo. Pozadí je v súčasnosti na výber habadej. Tu sú nejaké v obchode PROlaika.

Pozadie som mal zavesené na mobilnom držiaku pozadia. Nie je to plocha na skupinové fotografie, ale s pár postavami pred ním sa pracovať dá.

Halloweenky boli skvelé. Nasvietil som si ich dvomi bleskami na úrovni fotoaparátu na statíve. Ich svetlo sa odrážalo zo striebornej vnútornej plochy obrovského dáždnika s priemerom meter osemdesiat.

Napriek tomu, že som fotil odušu s bleskami na batérie, vydržali bez problémov po celý čas. Už dávno viem, že lacné baterky v bleskoch sú prepychová investícia. Šetriť na baterkách je zlý nápad. Dôležité sú ich výkon a nadupanosť energiou. Ja viem, štúdiové svetlá na elektrinu sú oveľa výkonnejšie a netreba riešiť baterky. Lenže ja mám rád fotoštúdio čo najmobilnejšie a rád si ho rozložím autonómne kdekoľvek. Mohol by som si k bleskom nosiť veľký externý zdroj energie… Zasa až tak často s bleskami nepracujem a vyhovuje mi používať kvalitné nabíjacie akumulátory.

Krásne hororové dámy
5 5 with 1
 
počet hodnotení: 1

Komentáre

Pre pridanie komentára sa musíte prihlásiť...