Dobový piknik so Sony FE 70-200/4 G OSS II

Dobový piknik so Sony FE 70-200/4 G OSS II

S novým teleobjektívom som nafotografoval fotogenické podujatie.  /  Srnec Karol / 18.07.2023 / 06:00

Som moderný človek. Mám rad najnovšie technické vymoženosti, asi aj preto tu môžem písať o najnovších fotoaparátoch a objektívoch. To ale neznamená, že nemám rád minulosť. Práve naopak. Obdivujem ju, hoci sám by som v nej žiť nechcel. Ako fotograf som sa ale zoznámil s ľuďmi, ktorý minulosťou žijú. Od staroveku, po druhú svetovú vojnu.

Janka Dekanková, skvelá swingová a jazzová speváčka akoby sa k nám preniesla z minulosti, aj s celým orchestrom Fats Jazz Band. Verte aj u nej doma to vyzerá, akoby sa zastavil čas niekedy v časoch prvej republiky.

 

Takmer dva týždne pred oficiálnym uvedením objektívu Sony FE 70-200/4 G OSS II

som ho zobral na fotografovanie dobového pikniku v sade J. Kráľa. Takéto akcie sú príležitosťou otestovať techniku na atraktívnych ľuďoch. Okrem Janky Dekankovej a Fats Jazz Bandu sa na akcii zúčastnili aj dobovo oblečení nadšenci histórie. Mnohých už roky poznám a preto neodmietnu, keď ich poprosím o súkromné fotenie.

 

 

 

 

 

Pani Stanka mi ochotne pózovala, zatiaľ čo som skúšal fotografovať z rôznych vzdialeností.

 

Objektív Sony FE 70-200/4 G OSS II nie je typicky portrétny objektív. Kúpite si ho skôr kvôli iným žánrom. To ale neznamená, že by ste ho nemohli využiť pri portrétovani alebo reportáži. Asi by ste si vybrali skôr nejaký prime objektív, alebo zoom 70-200 so svetelnosťou F2,8. Ale aj tento zoom 70-200/4 zvládne portrét a reportáž so cťou.

 

Pri fotografovaní som chcel využiť minimálnu hĺbku ostrosti a tak som na fotoaparáte nastavil plne otvorenú clonu f/4 a snažil sa maximálne využívať ohniskovú dĺžku 200 mm. S úzkym uhlom záberu sa ľahšie kontroluje pozadie, čo som využil pri pódiových portrétoch.

 

 

 

S úzkym uhlom záberu sa lepšie kontroluje pozadie.

 

 

Škoda, že nepočujete aj tú fantastickú hudbu. S ňou, ako so živým soundtrackom, sa fotografuje jedna radosť. Fotografie som previedol do ČB a koloroval, aby sa hodili k tématike. Fotografoval som so Sony A7R V.

 

Odporúčaný článok:

Recenzia Sony FE 70-200/4 G OSS II

 

Sony FE 70-200mm f/4 Macro G OSS II  v ponuke obchodu Pro.Laika

Sony Alpha A7R Mk.V v ponuke obchodu Pro.Laika

Dobový piknik so Sony FE 70-200/4 G OSS II
0 5 with 0
 
počet hodnotení: 0

Komentáre

Pre pridanie komentára sa musíte prihlásiť...