Čo sa stane, keď si vytvoríte paralelný mini svet vo svojom ateliéri?

Čo sa stane, keď si vytvoríte paralelný mini svet vo svojom ateliéri?

Blog  /  Michaela Bimanová / 04.04.2016 / 07:30

Schopnosť vytvoriť si vlastnú realitu a esteticky ju zhmotniť, napríklad na fotografický papier, je kreatívne. Využiť pri tom sitko, múku, cigaretový dym či ventilátor značí, že to bude s najväčšou pravdepodobnosťou vyžadovať aj istú dávku zručnosti.

Felix Hernandez je autorom snových konceptov, pri ktorých využíva rôzne rekvizity. Vytvára snové fotografické koláže, pri ktorých kombinuje rôzne materiály, ale aj počítačové techniky, pre vytvorenie originálnych koláží. O svojej fotografii hovorí, že nezachytáva to, čo tu existuje, ale to, čo existuje v ňom - svoj vnútorný svet.

Vytvára magické scény pomocou miniatúrnych predmetov, ktoré vzbudzujú dojem bežnej veľkosti. Reálne sa však zmestia akurát tak na fotografický stôl.

Na fotografovanie využíva makroobjektív a techniku fotografovania “focus stacking”, ktorá umožňuje zväčšiť hĺbku ostrosti a vykresliť detailne celý fotografovaný objekt. Sériu snímkov s rôznou hĺbkou ostrosti  spojí do výsledného snímku a následne pomocou Photoshopu dorozpáva celý príbeh.

Felixovi proces tvorby prináša veľkú radosť. Sám hovorí, že je to preňho skoro ako silná droga, na ktorej sa stanete rýchlo závislí.

zdroj: boredpanda

Čo sa stane, keď si vytvoríte paralelný mini svet vo svojom ateliéri?
5 5 with 3
 
počet hodnotení: 3

Komentáre

Pre pridanie komentára sa musíte prihlásiť...