Boli sme na predstavení novej akčnej kamery GoPro HERO 6 Black

Boli sme na predstavení novej akčnej kamery GoPro HERO 6 Black

Blog  /  Martin KOLLER / 04.10.2017 / 15:00

Spoločnosť GoPro predstavila svoju najnovšiu kameru GoPro HERO 6. My sme mali možnosť stráviť príjemné popoludnie a pozrieť sa na ňu bližšie.

Nová šestka poteší nielen nadšencov adrenalínových športov, ale aj bežného užívateľa na dovolenke alebo v kruhu rodiny. O vylepšenú kvalitu obrazu za stará nový obrazový procesor GP1 a práve vlastný procesor môže odlíšiť GoPro HERO 6 od ostatných kamier na trhu.

Nový procesor sa stará o lepší dynamický rozsah, reprodukciu farieb a vysoký výkon v zlých svetelných podmienkach. Rýchlejšia reakcia na zmenu prostredia zabezpečí, že keď prejdete s kamerou z tmy do silného svetla, kamera sa prispôsobí omnoho rýchlejšie a nebudete mať preexponovaný záber.

Stabilizácia obrazu nie je úplná novinka, no GoPro HERO 6 má vylepšenú stabilizáciu a to tak, že stabilizuje na 3 osiach, čo vo výsledku prináša pocit, že kamera je umiestnená v elektronickom stabilizátore. Predchádzajúci model HERO 5 Black umožňoval stabilizovať obraz v 2 osiach.

Kamera sa môže pochváliť snímkovou frekvenciou 60 fps pri rozlíšení 4K, 120 fps pri 2,7k a neuveriteľných 240 fps pri FullHD. Takto spomalené video zapôsobí naozaj na každého, komu ho budete prezentovať.

Vo fotorežime s 12mpx rozlíšením bol pridaný HDR mód, ktorý zabezpečí veľký dynamický rozsah, a to spôsobom spájania 3 fotografií do jedného finálneho snímku. Za zmienku stojí aj hlasové ovládanie, ktoré môžeme poznať od modelu GoPro HERO 5. Kamera počúvne na 13 rôznych povelov v rôznych jazykoch, žiaľ slovenský jazyk k nim nepatrí. Pribudla funkcia ZOOM, takže snímaný záber pred natáčaním nazoomojete do požadovaného výrezu a môžete začať snímať. Počas filmovania sa zoom meniť nedá.

Pre zdieľanie videí a fotografií vytvorilo GoPro samostatnú aplikáciu QuikStories, ktorá sa postará o to, aby vaše video dostalo zaujímavú formu. Videá jednoducho naimportujete do telefónu alebo počítača, aplikácia sama pridá hudbu a postrihá vložené videá za vás. Potom už jednoducho môžete zdielať hotové video na sociálnych sieťach. Aplikácia je dostupná pre Android, iOS a v desktop verzii.  

Boli sme na predstavení novej akčnej kamery GoPro HERO 6 Black
0 5 with 0
 
počet hodnotení: 0

Komentáre

Pre pridanie komentára sa musíte prihlásiť...