4. FOTOstretko – report

4. FOTOstretko – report

Blog  /  FOTOma.sk / 25.05.2016 / 07:00

Minulý týždeň sme sa opäť stretli s niektorými z vás, nadšenými fotografmi z nášho portálu FOTOma.sk, aby sme si spoločne zafotili, spoznali sa a užili si príjemné chvíle s fotoaparátom v ruke.

Už minulý rok sme zorganizovali niekoľko stretnutí, a ako sa stalo príjemným zvykom, stretli sme sa v útulných priestoroch reštaurácie PRO.Laika Gallery Restaurant. Predchádzajúce FOTOstretká sme vždy poňali tématicky a toto nebolo výnimkou. Téma bola zaujímavá. Fotografovanie podvečerného a večerného portrétu. Niektorí pri káve, iní pri pivku sme si vypočuli niekoľko rád skúseného fotografa Jula Kotusa o tom, ako nastaviť fotoaparát, aké fotopomôcky použiť, akým najčastejším chybám sa vyvarovať a v neposlednom rade, ako komunikovať s modelkou.

Počas FOTOstretka si účastníci mohli vyskúšať fotoaparáty a objektívy Fujifilm.

Cenné rady sme o chvíľku využili priamo v teréne. Svižným krokom sme sa presunuli na nábrežie, kde nám slnko zahralo do kariet a vytvorilo krásne podvečerné, oranžovo sfarbené svetlo. Obkolesili sme naše dve modelky Sašky a fotili pokým bolo dobré svetlo.

Počasie vyšlo a podarilo sa nám fotiť aj pri takomto krásnom svetle.

Keď už bolo svetla pomenej, začali sme využívať odrazné dosky a LED svetlá. Bolo zaujímavé pozorovať, čo všetko sa dá vykúzliť pomocou jedinej odrazky. Keď sme do toho zapojili ešte dve LED svetlá, o zábavné kreovanie sme mali na dosť dlhý čas postarané.

Taká jednoduchá vec ako odrazná doska urobí fotografovi obrovskú službu.

Svetla stále ubúdalo a do fotenia sme začali zapájať aj trvalé LED svetlá.

Čas utiekol ako voda. Ani sme sa nenazdali a bola úplná tma. Hodinky ukazovali deväť večer a usúdili sme, že na dnes stačilo. Ukázali sme si, ako vytvoriť príjemné portréty v prirodzenom svetle, ako správne používať odrazku a aj to, ako dokáže scénu ozvláštniť čo i len jedno svetlo. 

Pripraviť sa, tri - dva - jedna ...

Výsledné fotografie z FOTOstretka nájdete aj v našej galérii na FOTOma.sk. Ak sa vám táto naša aktivita zapáčila, radi sa s vami stretneme na ďalšom FOTOstretku. Stačí, aby ste sledovali náš portál a žiadna informácia vám určite neutečie :)

... výskok!

4. FOTOstretko – report
5 5 with 1
 
počet hodnotení: 1

Komentáre

Pre pridanie komentára sa musíte prihlásiť...