Olympus a FOTOma deň v PRO.Laika

Olympus a FOTOma deň v PRO.Laika

Blog  /  PRO.Laika / 10.07.2015 / 11:30

Video z akcie

 

4. júna 2015 sa v poobedných hodinách stretáme s našimi klientmi a fanúšikmi v galérii PRO.Laika Gallery Restaurant. Tomáš Viktora, hosť, špecialista a školiteľ spoločnosti Olympus, predstavuje nové produkty. Najväčšiu pozornosť púta nový fotoaparát Olympus OM-D E-M5, profesionálny objektív M. Zuiko Digital ED 7-14mm f2,8 a najsvetelnejší fisheye objektív na svete s maximálnou clonou F1,8 - M. Zuiko Digital ED 8mm!

Limitovaná edícia Olympus OM-D E-M5 s najsvetelnejším fisheye objektívom M- Zuiko Digital ED 8mm f/1,8

OM-D E-M5 je mirrorless  vybavený perfektným 5 osím stabilizátorom obrazu a špeciálnym módom fotografovania do vysokého rozlíšenia - multishot. Fotoaparát totiž dokáže veľmi presne posúvať senzor a tak násobiť rozlíšenie senzora z natívnych 16Mp až na 40Mp. O tom ale čoskoro v recenzii.

Po prednáške Olympus špecialistu sa so svojimi skúsenosťami s OM-D EM-5 II delí aj náš šéfredaktor Julo Kotus, ktorý nový Olympus otestoval v Chorvátsku a príjemne ho šokovalo video so stabilizáciou ako aj multishot. Premieta ukážky resamplovaných fotografií z natívnym rozlíšením a s rozlíšením 40Mp multishot a rozdiel je naozaj viditeľný na prvý pohľad.

Ukážka 40Mpx multishotu - obrovské množstvo detailov a ostrá kresba.

Keď načerpáme informácie a inšpirácie, zapožičiame sme si testovaciu techniku. Musíme pochváliť, že zatiaľ nijaká značka na predvádzanie produktov nezabezpečila taký počet fotoaparátov a objektívov, ako Olympus. Nasadáme do štýlového vláčika a štartujeme do nákladného lodného prístavu, kde dosýta fotografujeme zaujímavé scenérie a detaily. Počasia nám praje a aj keď by sa do tohto industiálneho prostredia skôr hodí ťažká oblačnosť, pod modrou oblohou nám je fajn.

Po dvoch hodinách poznávania nových zaujímavých priestorov, ktoré sme v prístave objavili odovzdávame techniku, dostávame woucher s 10% zľavou na produkty Olympus v obchode PRO.Laika a lúčime sa. Ďakujeme za pekne prežité popoludnie!

Olympus a FOTOma deň v PRO.Laika
5 5 with 2
 
počet hodnotení: 2

Komentáre

Pre pridanie komentára sa musíte prihlásiť...